Quint.no

Tålt

 1. Ordet fanger
 2. Trøstesang
 3. Mysteriet deg
 4. Min kveld
 5. Eg såg
 6. Gleda
 7. Tålt
 8. Omforlatelse
 9. Og vips...
 10. På veg
 11. Smiskeland
 12. Noen ganger
 13. Ansiktet ditt

”Tålt” er en samling med 13 nye sanger. Sangene har blitt til over en fire års-periode, men har blitt jobbet intensivt med det siste året. De er testet på spillejobber, de er innspilt i studio i flere varianter, noen sanger har blitt vraket og andre har kommet til. Tematisk er nok dette albumet lettere tilgjengelig enn mange av Bjørn Eidsvågs tidligere cd’er, i hvert fall ved første lytting.

Gjennom de 13 sangene fortelles noen historier om ulike sider ved kjærligheten, oppsummert i tittelsangen ”Tålt”, - en sang som reflekterer over en side ved kjærligheten som ikke får så mye oppmerksomhet, og som ikke kler så store ord: Det å være tålt av sine kjære. Og tankene rundt ens egen begeistring og unnfallenhet i møte med kjærligheten, munner ut i et håp om at kjærligheten må være større enn vår evne til å elske, som er temaet i sangen ”Noen ganger”.

Plata inneholder to kvinnelige innslag. ”Mysteriet deg” er gjort i duett med Lisa Nilsson, og Rita Eriksen bidrar på tittellåten ”Tålt”. Bjørn og Rita har samarbeidet før med stor suksess, så sånn sett er det ingen overraskelse at stemmene deres kler hverandre usedvanlig godt. Bjørn fikk ideen til et samarbeid med Lisa Nilsson etter å ha hørt hennes siste plate. ”Små rum”, og mente hun kunne passe perfekt i en duett på ”Mysteriet deg”. Det er med stolthet vi nå kan presentere det ferdige resultatet.

Det musikalske og lydmessige landskapet har blitt til underveis i prosessen. Sangene fremføres minimalistisk og lavmælt, noe som de siste fem årene har blitt et kjennetegn ved Bjørns utgivelser og konserter. Musikerne bidrar stilsikkert og bestemt uten å skape tvil om Bjørn som det naturlige midtpunkt. Ved siden av Børge Petersen-Øverleir på gitar, Håkon Iversen på bass og Anders Engen på diverse rytmiske instrumenter, har man valgt å bruke Bengt Egil Hansen på tangenter. Med hans nennsomme og sobre tangentspill tilføres plata ytterligere dybde og spenning i de musikalske bildene.

Tekster og melodier:

Bjørn Eidsvåg.

Bandet er:

Bjørn Eidsvåg - sang og gitar
Bengt Hanssen - tangenter
Børge Petersen Øverleir - gitarer og kor
Anders Engen - trommer, vibrafon, synth, gitar og kor
Håkon Iversen - bass og kor electric hoverboard

I tillegg:

Lisa Nilsson - vokal på "Mysteriet deg" Rita Eriksen - vokal på "Tålt" "Tålt” er innspilt i Puk studio i Danmark, og mikset av Ulf W. Ø. Holand i LydLab i Oslo.